Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Ajax zet NAC in vijf minuten opzij

BREDA – NAC Breda heeft zaterdagavond met 0-2 verloren van Ajax. In een uitverkocht Rat Verlegh stadion scoorde Ajax na rust snel twee keer, waarna de wedstrijd was gespeeld. Beiden ploegen kunnen volgende week het seizoen succesvol afsluiten. NAC kan zich volgende week definitief handhaven in de Eredivisie en Ajax kan tegen Willem II de 32e landstitel veroveren.

Het ‘avondje NAC’ begon spectaculair. Beide ploegen gingen vol op de aanval en dat zorgden voor de nodige kansen. Ajax was de bovenliggende partij, maar de Bredase ploeg kreeg de beste mogelijkheden op een goal. Na een geblokt schot van Hooi kon Ten Voorde inschieten, maar werd de bal over de achterlijn gespeeld via een speler van Ajax. Uit de daaropvolgende corner kopte Nemanja Gudelj hard op de lat en bleef de stand gelijk. Ajax faalde in de afwerking en kwam niet verder dan een schot van Viktor Fischer. De jonge Deen schot in de handen van de keeper van NAC.

Na vijf minuten in de tweede helft te hebben gespeeld, keek NAC tegen een 0-2 achterstand aan. In de eerste minuut na rust bracht, na een hoop geklungel voor de goal van NAC, Kolbeinn Sigthorsson de 1-0 op het scorebord. Vlak na de 0-1 werd de score verdubbeld. Uit een corner voor de Amsterdammers kwam de bal terecht op het hoofd van Tim Gilissen. Gilissen, de slimste speler van de Eredivisie, verlengde de corner vervolgens in eigen goal.

Ajax speelde de wedstrijd vervolgens professioneel uit. NAC kwam niet meer aan voetballen toe en wist geen kans meer te creëren. De ploeg van trainer Frank de Boer kon niet verder uitlopen. Christian Eriksen was het dichtstbij de 0-3, maar hij zag zijn inzet op de lat uit een spatten. De trainers van beiden ploegen waren het na het laatste fluitsignaal eens met elkaar: het was een boeiende eerste helft, maar Ajax was de bovenliggende partij.

Volgende week komt Roda JC op visite in Breda. ‘Dit was voor ons een zware wedstrijd en we zullen eerst moeten herstellen’, vertelde Gudelj. ‘Volgende week kunnen we onszelf veilig spelen tegen Roda JC