foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Breda richt Jeugdsport- en jeugdcultuurfonds op

Politiek

BREDA - Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten om in 2014 een Jeugdsportfonds en Jeugdcultuufonds oprichten. Er worden twee stichtingen opgericht, die bedoeld zijn om kinderen, waarvan ouders een laag inkomen hebben, te stimuleren om deel te nemen aan sportieve of culturele activiteiten. Vanwege geldgebrek kunnen deze kinderen vaak niet deelnemen aan deze activiteiten.

De stichtingen bekostigen voor deze kinderen de lidmaatschappen van een sportvereniging of de contributie voor het volgen van lessen of cursussen bij een organisatie voor kunstbeoefening. Een aanvraag voor contributie en sportmateriaal mag maximaal € 225,- bedragen.

Door middel van sponsoracties, donaties en giften kan iedere Bredanaar een financiële bijdrage leveren om uitsluiting van kinderen tegen te gaan. De gemeente start met een bijdrage aan de stichtingen. In 2014 en 2015 zal de gemeente alleen nog een aanvullende bijdrage geven voor de sponsorinkomsten.

Een eerste bron van inkomsten is al gevonden. De Singelloop in Breda heeft als goede doel het Jeugdsportfonds. Per inschrijving doneert de organisatie vijfentwintig cent.

In Nederland leven 340.000 kinderen in een gezin met een laag inkomen.