Logo bredavandaag.nl
Tijdens de Kindervrijmarkt is van alles te beleven. Foto Anne Kooman
Tijdens de Kindervrijmarkt is van alles te beleven. Foto Anne Kooman

Kindervrijmarkt trekt massa's oranje koopjesjagers

BREDA - Je loopt over de koppen als je Park Valkenberg binnen loopt. Overal waar je kijkt liggen kleedjes met kleding, spelletjes, schoenen en andere spullen waar mensen vanaf willen. Duizenden mensen sjokken langs de 'kraampjes' op de Bredase Kindervrijmarkt om de pareltjes er tussenuit te vissen.


Kinderen vermaken zich prima op de vroege morgen. Springkussens, sumoworstelpakken en een klimmuur, alles is aanwezig in het park. Om negen uur 's ochtends weet je al bijna niet meer waar je moet kijken en de laatkomers die ook wat willen verkopen, hebben het moeilijk om nog een goed plekje te vinden in de menigte.

Maar de meeste verkopers kwamen al in alle vroegte naar het park om een stukje gras uit te zoeken. Zo ook het groepje dat kinderen gratis laat worstelen in dikke sumoworstelpakken. "Wij waren hier al om 5 uur om alles op te zetten", vertelt een meisje van het sumoteam terwijl ze aanwijzingen roept naar één van haar collega's. "Let op die helm! Die zit niet goed vast, moet ik nou op alles letten?"

Op een groot televisiescherm in het park zijn de gebeurtenissen in Amsterdam live te volgen. Om tien uur precies draait bijna het hele park zich naar het scherm om de abdicatie van 'Koningin' Beatrix te zien. Nou ja, iedereen? Een grote, kale man is tijdens de plechtigheid in discussie met zijn vriend. "Blijf jij maar kijken hoor, ik hoef dit niet te zien. Allemaal plechtig geleuter, ik heb er gewoon niks mee."

De kinderen gaan ondertussen vrolijk verder met dansen, spelen, diabolo draaien en vooral: dingen verkopen. De rest van de dag is er nog van alles te beleven in zowel Park Valkenberg als de Bredase binnenstad. En de livestream vanuit Amsterdam is natuurlijk ook overal te volgen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief