foto Wijnand Nijs
foto Wijnand Nijs

Taxivignet ook tijdens Breda Jazz Festival

Algemeen

CENTRUM - Ook tijdens het komende Breda Jazz Festival werkt de Gemeente Breda samen met de taxibranche met het taxivignet. Dit betekent dat van 9 tot en met 12 mei aanstaande alleen taxi’s die in het bezit zijn van dit vignet gebruik mogen maken van de taxistandplaatsen bij Oude Vest en bij de Haven aan de Nieuwe Prinsenkade.

Vertegenwoordigers van de Bredase taxibranche hebben dit samen met de Gemeente Breda afgesproken naar aanleiding van eerdere positieve ervaringen met de invoering van het vignet tijdens carnaval 2013. Na het Jazz Festival wordt de proef geëvalueerd en besproken met de gemeenteraad.

Tijdens carnaval 2013 is het vignet op initiatief van de Bredase taxibranche voor het eerst door de Gemeente Breda geïntroduceerd. Dit om te voorkomen dat taxi’s van buiten de regio - die niet over onder andere de benodigde stratenkennis beschikken - tijdens carnaval en nu dus ook tijdens Breda Jazz Festival in Breda en omgeving rijden.

Volgens wethouder Selcuk Akinci (Mobiliteit) was de proef met carnaval geslaagd. “Het vignet leidde tot tevreden klanten, tevreden ondernemers én tevreden politie. Reden om dit vignet ook tijdens het Jazz Festival weer op de voorruit te plakken. Daarna mag de raad zich uitspreken over de wijze waarop de taximarkt in Breda gereguleerd wordt.”

Om duidelijk te maken dat het taxivignet van 9 tot en met 12 mei van kracht is, worden op 8 mei borden geplaatst bij de taxistandplaatsen aan de Haven en bij Oude Vest. De taxibranche zorgt er zelf voor dat taxibedrijven in Breda en omstreken op de hoogte zijn van deze maatregel. Indien overtredingen geconstateerd worden, kan de politie overgaan tot het uitschrijven van een boete. Na het Jazz Festival worden de borden verwijderd.