Afbeelding

Chassé coproducent in musical 50 Tinten

Cultuur

BREDA - Het Chassé Theater participeert komend seizoen in drie producties. Het gaat onder meer om Shrek en om de musical '50 Tinten, een parodie'. Op deze manier kan het Chassé Theater het seizoen oprekken, tegen de trend in.

Dat zei theater-directeur Cees Langeveld donderdagmiddag tijdens de presentatie van het nieuwe seizoen. “50 Tinten zagen Luxor en wij in New York en toen zeiden we tegen elkaar, deze voorstelling moeten we naar Nederland halen.”

De musical gaat over een boekenclub die besluiten de erotische bestseller 50 Tinten grijs te gaan lezen. Hun verschillende interpretaties leiden tot hilarische scenes. In onder meer New York trok de musical al volle zalen.

Luxor en Chassé vonden nog drie theaters die eveneens wilden participeren in deze productie. “We hebben zelf de rechten gekocht”, aldus Langeveld. Volgens hem zijn de risico’s te overzien. “Het is geen dure productie met zeven trailers. De risico’s zijn te overzien.” Welk bedrag de theaters investeren wilde hij niet zeggen.

50 Tinten staat van 24 september tot en met 6 oktober in het Chassé. Als de voorstelling ook bij de andere participerende theaters is geweest, trekt hij het land in. “Als de voorstelling goed loopt, dan verdienen we er iets aan”, aldus Langeveld.

In het geval van Shrek neemt Chassé de publiciteitskosten op zich. De derde productie waarin Chassé een rol speelt is Flashdance.