Logo bredavandaag.nl
Een beeld uit een can de korte films over vrijheid, die vertoond worden tijdens het nieuwe festival About Freedom. foto About Freedom
Een beeld uit een can de korte films over vrijheid, die vertoond worden tijdens het nieuwe festival About Freedom. foto About Freedom

Petra Stienen, live muziek en documentaires bij About Freedom

BREDA - De eerste editie van About Freedom op zondag 5 mei 2013 in het Chassé Theater kent een gevarieerd programma, met onder meer bijdragen van Petra Stienen en Marion Bloem. Cartoonist Len Munnik tekent live cartoons over vrijheid.


Van 13.00-23.00 uur presenteert het festival (short)film, live muziek, talkshows, cartoons en een festivalterras met the taste of freedom, muziek uit alle windstreken en buitenfilm.

“Het festival is bedoeld voor iedereen die op 5 mei de vrijheid wil vieren met een mooi inhoudelijk programma gecombineerd met een prettig festivalgevoel”, aldus de organisatie.

De kleine zaal van het Chassé Theater is vanaf 12.30 uur gevuld met muziek, talkshows, cabaret, en de Kitchen Table Series: een shortfilmprogramma dat het festival zelf produceert. Aan het kleine zaalprogramma werken verder onder andere mee schrijfster Marion Bloem, jazz zangeres Denise Jannah, arabiste Petra Stienen, rapper Chucky B en cabaretier Jan Beuving die onlangs de Annie M.G. Schmidtprijs won.

In Chassé Cinema zijn vanaf 13.00 uur documentaires en films te zien uit Rusland, Jemen, Afghanistan, Cuba en China. De documentaires laten persoonlijke verhalen zien die door de bevolking zelf worden gefilmd over vrijheid en vrijheidsstrijd.

In het festivalcafé en op het terras zijn er vanaf 13.00 live muziek-optredens in Spaanse en Cubaanse sferen en om 20.00 een optreden van Rajae El Mouhandiz en band.

Voor de kinderen zijn er twee films geprogrammeerd: Blijf! (9+) en Een weekje weg (6+). Daarnaast wordt er een fotoworkshop voor kinderen verzorgd door Académie d'Imagie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief