Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Alerte getuige helpt doorrijder te vinden

Politie

EMER - Een 29-jarige man uit Terheijden is donderdagmiddag 9 mei 2013 omstreeks 16.00 uur op zijn huisadres aangehouden omdat hij kort daarvoor op de Regenbeemd in Breda was doorgereden na een aanrijding. Hij verklaarde dat hij geen Nederlands rijbewijs had. Wel zou in Polen nog een Pools rijbewijs van hem liggen.

Een 20-jarige man uit Made deed aangifte van het verlaten van een plaats ongeval. Hij verklaarde dat hij rond 14.35 uur over de Regenbeemd reed met zijn auto, komende uit de richting van de Terheijdenseweg en gaande in de richting van de Moerlaken. Hij vertelde dat hij in een bocht naar links in aanrijding kwam met een auto die met hoge snelheid uit tegengestelde richting kwam.

Na de aanrijding gaf die bestuurder gas en reed door in de richting van de Terheijdenseweg. De auto van de aangever heeft over de gehele linkerzijde flinke schade. Een oplettende andere automobilist noteerde het kenteken van de auto van de doorrijder. Dit kenteken bleek afgegeven te zijn aan een man in Terheijden. De politie heeft vervolgens op het afgegeven adres onderzoek ingesteld.

De veroorzaker bleek zijn auto al in de garage gezet te hebben. Hij werd aangehouden. Hij gaf toe doorgereden te zijn. Hij wilde namelijk zijn vrouw niet ongerust maken. Zijn auto heeft schade aan de voorkant. Hij krijgt een proces-verbaal.