NAC verliest met 1-0 van Feyenoord door een doelpunt dat alleen de grensrechter zag. foto Peter Visser
NAC verliest met 1-0 van Feyenoord door een doelpunt dat alleen de grensrechter zag. foto Peter Visser

Afscheid van NAC met een nederlaag in De Kuip

NAC

ROTTERDAM/BREDA - Na de klapper vorige week tegen Roda JC, was de wedstrijd tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip hoogstens een mooie afsluiting van een zwaar seizoen. Maar dat mocht niet zo zijn. NAC bleef op de been, maar zag zich genekt door een doelpunt van Pellè dat alleen de grensrechter had gezien.

Het gaf genoeg stof tot napraten. Napraten dat binnenskamers bij NAC sowieso zal overgaan in vooruitblikken. Want de Kuipwedstrijd was het afscheid van Kees Luyckx, die zijn heil elders gaat zoeken, en zeer waarschijnlijk ook van Neno Gudelj en Eric Botteghin. Beiden staan op lijstjes van clubs die aanzienlijk meer te besteden hebben dan de Bredanaars.

Jeffrey van As zal gesteund door het technisch hart van de club en met een lege portemonnee op zoek moeten naar spelers met een vlekje. Mannen die ervaring meenemen, maar die om een of andere reden op een zijspoor terecht zijn gekomen bij hun huidige club.

Vervolgens is het hopen dat de doorstroming uit de jeugd blijft doorgaan en dat de jonkies die dit seizoen hun opwachting hebben gemaakt een volgende stap zetten. Aan Gudelj senior vervolgens de opdracht om daar een hecht team van te smeden.

Het is te hopen dat de beslissingen snel vallen. Het afscheid van Neno zal pijn doen, maar hoe sneller duidelijk is dat hij gaat hoe beter. Voor hem, voor zijn familie en voor de NAC-familie. Want dan kan er weer begonnen worden met bouwen. En dan maar duimen dat het komend seizoen allemaal wat stabieler van start gaat en NAC niet tot de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen hoeft te billen knijpen voor het eredivisieschap.

Want zoals Tim Gilissen terecht opmerkte in BNdeStem over het aan Feyenoord toegekende doelpunt: 'Stel dat we een punt nodig hadden gehad in de strijd tegen degradatie? Wat dan?'