NAC wint een knotsgekke wedstrijd van Roda JC: 5-3. foto Peter Visser
NAC wint een knotsgekke wedstrijd van Roda JC: 5-3. foto Peter Visser

NAC neemt afscheid van seizoen bij JEKA

NAC

BREDA - JEKA en NAC hebben dinsdagavond op sportpark Tussen de Leien met een vriendschappelijke wedstrijd het seizoen afgesloten. NAC won de doelpuntrijke wedstrijd met 7-1.

Het was voor beide ploegen de laatste wedstrijd van het seizoen, wat automatisch betekent dat er ook afscheid wordt genomen van een aantal spelers. Hoogstwaarschijnlijk zaten Kees Luijckx en Nemanja Gudelj voor de laatste keer bij de wedstrijd selectie van NAC. Gudelj wordt in verband gebracht met verschillende clubs en Luijckx heeft zelf aangegeven te willen vertrekken.

Ook aan de kant van JEKA namen er drie spelers afscheid. De broertjes Mijnhijmet vertrekken samen naar Dinteloord en keeper Emmonts twijfelt nog over zijn volgende stap in zijn carrière.

Een kleine 350 man was afgekomen op de wedstrijd. Veel jeugdige NAC-fans stonden na elk doelpunt van hun club te juichen op de tribune. Na afloop stroomde het veld vol met handtekeningjagende kinderen. De wedstrijd stond vooral in het teken van plezier en dat was goed te zien bij de NAC-spelers. De reserves gingen uit hun dak bij een hakballetje van Luijckx en bij het mooiste doelpunt van de dag, liepen de spelers massaal richting Tim Gilissen. De middelvelder, die in een officiele wedstrijd nog nooit scoorde voor NAC (106 duels red.), omspeelde de verdediging van JEKA en stiftte de bal over de keeper.

Een smet op de avond was het vroege uitvallen van Sepp de Roover. In de tweede minuut kwam de verdediger hard in botsing met Yorick Mijnhijmet en brak daarbij zijn neus. Opvallend aan de blessure is het feit dat De Roover de breuk zelf voorspeld heeft. Tegenover Omroep Brabant verklaarde de Belg: ‘Ik zei voor de wedstrijd tegen Tim Gilissen: ‘Ik denk dat ik straks mijn neus breek.’