Afbeelding
Politieteam Weerijs

Wegpiraat op quad moet rijbewijs inleveren

Politie

BREDA - De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 19-jarige Bredanaar wegens gevaarlijk rijgedrag. De jongen had in januari zijn rijbewijs gehaald en was kortgeleden nog aangesproken op zijn rijgedrag.

Tijdens de bromfietscontrole op dinsdagochtend kwam een witte Kawasaki quad met hoge snelheid over de Sophiastraat aangereden. Zijn snelheid werd vast gesteld op 73 km/u op een plek waar je maximaal 50 km/u mag rijden.

Omdat de man een hoge snelheid had ging een motoragent achter de quad aan. Op de kruising op de Wilhelminasingel ging de bestuurder van de quad door rood. Hij passeerde stilstaande auto's via het voorsorteervak voor rechtdoorgaand verkeer, negeerde het stoplicht en ging linksaf de Wilhelminasingel op.

Op de Wilhelminasingel haalde hij over het fietspad meerdere personenauto's rechts in en reed over de stoep. Op twee volgende kruisingen ging hij opnieuw twee keer met hoge snelheid door rood. Nadat de motoragent zwaailicht en sirene aanzette, bracht de bestuurder zijn quad tot stilstand op de Doornboslaan.

De bestuurder bleek een 19-jarige man die toevallig vorige week ook al was aangesproken op zijn rijgedrag. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de quad ook.