Afbeelding

Ruimtes Laurentius ‘te leen’ maatschappelijke instanties

Algemeen

BREDA - Maatschappelijke instanties kunnen vanaf 27 mei gebruik gaan maken van vergaderruimtes in het nieuwe gebouw van Laurentius Wonen. Op 24 mei verhuist de organisatie naar de Loevesteinstraat en daar worden deze ruimtes vrijblijvend beschikbaar gesteld.

Volgens Laurentiuswoordvoerder Hans Pluim kan niet zomaar iedereen de ruimtes gebruiken. “Het is echt bedoeld voor groepen of instanties in de wijk die een maatschappelijke functie hebben. Als zij een keer bij elkaar willen komen voor overleg, stellen wij graag één van onze vergaderruimtes te beschikking. Die worden toch nooit allemaal tegelijk gebruikt.”

Pluim legt uit dat het alleen om vergaderruimtes gaat die ze openstellen. “We zijn geen kantoorverhuur, dus het zijn puur de grote zalen die we ‘uitlenen’. En omdat we niet willen concurreren met bedrijven die zaaltjes verhuren, mogen onze ruimtes alleen gebruikt worden door maatschappelijke instanties, bijvoorbeeld een groep die zich bezighoudt met het welzijn van de wijk.”

Er zijn al wat groepen die interesse hebben getoond in deze ruimtes. “Wij hebben dit idee gepitcht en de wijk en instanties waren erg enthousiast. We hebben nog geen vaste afspraken gemaakt met één van hen, maar ze gingen er zeker over nadenken”, aldus Pluim.