Afbeelding

Twee aanhoudingen voor overval Bredase coffeshop

Politie aanhoudingen

BREDA - De politie heeft in Almere twee verdachten van 28 en 32 jaar aangehouden voor betrokkenheid bij een overval op een Bredase coffeeshop The Cat op vrijdag 2 november 2012.

Het duo zonder vaste woon of verblijfplaats is voorgeleid aan een hulpofficier van justitie en in een politiecel in verzekering gesteld. De recherche kwam het tweetal op het spoor gedurende een rechercheonderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Geld en drugs
De overval vond op 2 november 2012 rond 16.45 uur plaats. Rond dat tijdstip kwamen twee mannen de coffeeshop aan de Marterring binnen. Ze bedreigden het personeel en de klanten met een vuurwapen en eisten geld. De overvallers gingen er vandoor met geld en een hoeveelheid softdrugs. Ook een paar aanwezige klanten werden beroofd van hun spullen. Kort na de overval werd de vluchtauto getraceerd in Tilburg en werden drie personen aangehouden. Uit onderzoek is niet gebleken dat zij betrokken zijn geweest bij de overval en zijn na verhoor en onderzoek in vrijheid gesteld.

De 32-jarige man wordt ook verdacht van diefstal en/of heling van een personenauto. Deze auto werd op 8 november vorig jaar gebruikt bij een mislukte overval op een juwelier in de Witboomstraat in Veen.