Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Man bedreigt en mishandelt NS-medewerkers

Politie trein

BREDA - Personeel van de Nederlandse Spoorwegen heeft woensdag 22 mei rond 20.00 uur op station Breda Centraal een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor in de trein van Rotterdam naar Breda een 43-jarige conducteur te hebben bedreigd. Ook wordt hij ervan verdacht een andere medewerker van de NS te hebben mishandeld.

De conducteur heeft aangifte van bedreiging gedaan. Hij verklaarde dat de verdachte hem in de trein met de dood heeft bedreigd. De conducteur was samen met een collega bezig met controle van de vervoersbewijzen, toen bleek dat de 21-jarige man geen geldig vervoersbewijs had. Die wilde vervolgens in Breda de trein te verlaten. Daarbij duwde hij de conducteur hard opzij en bedreigde hem.

Medewerkers van de afdeling Service en Veiligheid van de NS schoten te hulp. Daarop sloeg de verdachte een van deze medewerkers een bloedneus. De agressieve man is kort daarna in de boeien geslagen en overgedragen aan de lokale politie. De 41-jarige NS-medewerker heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor naar het politiebureau gebracht en heeft de nacht in een politiecel doorgebracht. Hij ontkent de feiten te hebben gepleegd. Donderdag vindt overleg plaats met Justitie over de afhandeling van dit incident.