Logo bredavandaag.nl
Eerste onderdeel van de Singelloop 2011 in Breda. De Vijf kilometer. foto Wijnand Nijs
Eerste onderdeel van de Singelloop 2011 in Breda. De Vijf kilometer. foto Wijnand Nijs

Tot 2019 1680 ‘bedden’ voor arbeidsmigranten Breda

BREDA - De gemeente Breda heeft de taak gekregen om tot 2020 840 nieuwe huisvestingssituaties te creëren voor arbeidsmigranten. 840 bestaande onacceptabele of illegale huisvestingssituaties moeten hiermee vervangen worden.


Dit staat in een projectplan dat het college van burgemeester en wethouders heeft opgesteld. Hierin staan een aantal criteria vermeld waaraan de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten moet voldoen.

Een aantal van deze criteria zijn: voldoende parkeermogelijkheden rond het pand en minimaal 10 vierkante meter ruimte per persoon. Bij voorkeur gaat het om een vrijstaand pand of onbebouwde kavel. Elk verzoek dat binnenkomt, wordt getoetst aan de criteria. Als het pand niet voldoet aan de eisen, gaat het niet door.

De Regio West-Brabant heeft afspraken gemaakt over dit onderwerp naar aanleiding van een Quick Scan dit voorjaar. Door deze scan is er meer inzicht gekomen in de huidige en toekomstige behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten.

De huisvestingsopgave voor Breda bedraagt in totaal 1680 ‘bedden’ tot 2019. Met de huisvestingscriteria kunnen geschikte locaties gezocht gaan worden.

Wethouder Bob Bergkamp verwacht dat de groep arbeidsmigranten zeker tot 2019 nog gaat groeien. “Daarom zoeken we naar passende opvang en begeleiding. Deze opgave willen we invullen samen met de corporaties en commerciële ontwikkelaars.”

Breda is één van de 19 gemeenten binnen de Regio die ervoor wil zorgen dat arbeidsmigranten op een goede manier worden opgevangen en begeleid bij wonen, werk, scholing, en gezondheid. Wanneer de eerste arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden, is afhankelijk van hoe lang het duurt om een verzoek te toetsen aan de criteria.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief