Foto Anne Kooman
Foto Anne Kooman

Eerste sleutel overhandigd aan huurders Brouwhof

Algemeen

BREDA - De eerste huurders van het nieuwbouwproject Brouwhof hebben maandagochtend de sleutels gekregen. Zij zijn de eerste in een hele reeks die binnenkort hun nieuwe appartement kunnen betrekken.

Karlijn en Bas zien er erg blij uit als ze de sleutels van hun nieuwe huisje overhandigd krijgen van de vestigingsdirecteur Franklin van Rhoon. “Zodra jullie weg zijn, beginnen we meteen met schilderen. We willen over twee weken al in onze intrek nemen in ons appartementje”, zeggen ze enthousiast.

Op 17 mei kocht WonenBreburg het nieuwbouwproject Brouwhof van Laurentius Wonen voor 21 miljoen euro. “Die overname was voor Laurentius nodig om de financiële positie te verbeteren, maar voor ons was dit een geweldige deal”, vertelt Van Rhoon. “Eigenlijk hoefden we toen alleen nog maar de puntjes op de i te zetten. Het is een prachtig project op een goede locatie. Dat merken we ook aan de verhuurcijfers. Momenteel staan er nog maar zeventien appartementen leeg, de rest is al vergeven.”

Terwijl de toegestroomde pers nog wat na staat te praten in het tuintje van de woning, komen de kersverse huurders naar buiten. Lachend roepen ze dat iedereen van hun erf af moet gaan, ze willen aan de slag in hun huisje.