foto Rebecca van Eekelen
foto Rebecca van Eekelen

‘Paar vragen bij eindexamen Economie waren net Chinees’

Algemeen

BREDA - Tijdens de eindexamens 2013 spreekt BredaVandaag.nl dagelijks een leerling die een van de examens van deze dag heeft gemaakt. Vandaag: Rebecca van Eekelen (18 jaar), Markenhage College, over het eindexamen Economie (Havo).

- Hoe ging het?
“Ik vond het een heel raar examen, maar het ging op zich wel goed. Bij sommige vragen dacht ik wel ‘is dit Chinees?’ Er was zelfs een vraag bij in het examen die niet klopte daarover ga ik ook echt een klacht indienen.”

- Had je goed geleerd?
“Ja, ik had verrassend goed geleerd voor mijn doen! Ik ben echt trots op mezelf dat ik er zo goed voor geleerd heb. Ik heb samen met vrienden enkele oefenexamens gemaakt en thuis in de vakantie heb ik er ook een gemaakt. Ook vlak voor het examen heb ik zelfs nog een examen gemaakt.”

- Wat vond je de lastigste opgave en waarom?
“Dat was een vraag over India. We moesten uit een tabel opmaken of de inkomens gelijker of ongelijk werden en dat met een tabel uit 2005 en een tabel voor 2025. Dat was dus echt lastig.”

- Was het wat je verwacht had? Of zijn er redenen om een klacht in te dienen?
“We moesten iets uitrekenen over een bakker bij welk brood hij de maximale opbrengst had. Volgens mij klopt er dus geen zak van en iedereen die ik sprak snapte er ook niks van. Er moest 2 euro uitkomen, maar bij mij kwam echt iets heel anders uit. Over deze vraag ga ik ook sowieso een klacht indienen. Voor de rest ging het wel.”

- Wat denk je dat je gehaald hebt?
“Ik denk dat ik een voldoende heb, zo tussen de 5,5 en de zes. En dan ben ik erg blij!”

- Wat is je volgende examen?
“Ik heb lekker vakantie nu!”