foto Ben Stienissen
foto Ben Stienissen

'Examen Frans was makkelijk'

Algemeen

BREDA - Tijdens de eindexamens 2013 spreekt BredaVandaag.nl dagelijks een leerling die een van de examens van deze dag heeft gemaakt. Vandaag: Ben Stienissen (17 jaar), Stedelijk Gymnasium over het uitgestelde eindexamen Frans, Gymnasium

- Wat vond je ervan dat het examen een dag was uitgesteld?
“Ja, ik snapte dat het gebeurde, maar het was heel vervelend. Maar goed dat het vandaag was en niet morgen want dan ga ik op vakantie met vrienden. Maar ze konden er weinig aan doen.”

- Hoe ging het?
“Ik vond het best makkelijk. Ik had een paar oefenexamens gemaakt en die waren lastiger dan deze. Dus ik was er blij mee. Je had gewoon voldoende tijd.”

- Had je goed geleerd?
“Leesteksten zijn lastig te leren. Ik heb wel oefenexamens gemaakt, maar mijn concentratie was niet altijd optimaal. En ik heb er vier uur voor gezeten.”

- Wat vond je de lastigste opgave en waarom?
“Specifieke opgave weet ik niet meer maar de tekst ging over kinderboeken in de overgang naar romans. Wat een heerlijke tekst was dat!”

- Was het wat je verwacht had? Of zijn er redenen om een klacht in te dienen?
“Ik heb geen reden om een klacht in te dienen. Ik had dat sowieso met alle examens. Vond het allemaal wel prima. En het was wat ik had verwacht.”

- Wat denk je dat je gehaald hebt?
“Ïk denk rond de zeven. Ik heb het kladblaadje laten liggen. Als je eerder klaar was, moest dat bij ons blijven liggen en mocht je het niet mee naar huis nemen.”