Ongeval Willemstraat - Academiesingel. Een auto rijdt een voetganger aan. foto Perry Roovers / SQ Vision
Ongeval Willemstraat - Academiesingel. Een auto rijdt een voetganger aan. foto Perry Roovers / SQ Vision

Doorrijder ongeval Academiesingel meldt zich

Politie ongeval

CENTRUM - Een 19-jarige Bredanaar heeft zich een uur nadat hij een voetganger had aangereden gemeld bij de politie. Dat meldt de politie zaterdagmorgen.

Een overstekende voetganger, een man van 38 uit Tilburg, werd vrijdagavond rond tien voor twaalf de Academiesingel aangereden door een auto. Het slachtoffer raakte hierbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto reed weg maar meldde zich een uur later bij de politie. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt.

De Bredanaar reed op de Academiesingel in de richting van de Tramsingel. Net na de kruising met de Willemstraat kwam hij in botsing met een overstekende voetganger. Het slachtoffer bleef gewond op de weg liggen terwijl de automobilist wegreed en geen hulp bood. De Tilburger is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en heeft een hersenschudding. Hij verblijft momenteel nog in het ziekenhuis.

De auto van de bestuurder, een blauwe Hyundai, is door de politie meegenomen voor onderzoek. De Bredanaar is niet aangehouden, maar wel een verdachte in het onderzoek.