Logo bredavandaag.nl
Licht- en videokunst bij de oplevering van Plan Aa in Hoge Vucht. foto Raymond Tillieu
Licht- en videokunst bij de oplevering van Plan Aa in Hoge Vucht. foto Raymond Tillieu

Vrijwilligerswerk voor een huurwoning

BREDA - Woningzoekenden die graag in de wijk Geeren-Zuid willen wonen, kunnen binnenkort solliciteren naar een sociale huurwoning. Om in aanmerking te komen moet de nieuwe huurder wel minstens 10 uur per maand vrijwilligerswerk doen in de wijk.


Dit experiment van Singelveste AlleeWonen heeft als doel dat er bewoners met een andere achtergrond op gebied van opleiding en werk in de buurt komen wonen, ook in de sociale huurwoningen. Zo hoopt de corporatie de banden tussen bewoners in de buurt te versterken.

Woningzoekende huurders met een inkomen tussen € 24.000,- en € 34.000,- geven tijdens een ‘sollicitatie’ aan wat voor vrijwilligerswerk zij voor langere tijd willen doen. Deze tegenprestatie komt in de huurovereenkomst te staan. Maandelijks ontvangt de huurder een aantrekkelijke beloning voor zijn of haar werk.

Huidige bewoners van Geeren-Zuid kunnen ook gebruik maken van deze regeling. Ook voor hen geldt dan dat ze zich voor meerdere jaren vrijwillig willen inspannen voor hun wijk en hierover afspraken willen vastleggen. Het experiment heeft geen invloed op het huidige systeem van woonruimtebemiddeling. Het systeem van Klik voor Wonen blijft hetzelfde.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief