Nemanja Gudelj in actie tijdens de wedstrijd NAC-FC Utrecht, daags nadat de transfer naar Fiorentina afketste. foto Peter Visser
Nemanja Gudelj in actie tijdens de wedstrijd NAC-FC Utrecht, daags nadat de transfer naar Fiorentina afketste. foto Peter Visser

Nieuwe stap carrière Nemanja Gudelj begint bij AZ

NAC

STEENAKKER - Nemanja Gudelj speelt de komende vier seizoenen voor AZ. Gudelj bereikte een mondeling akkoord met AZ. NAC spreekt van een historische overeenkomst, waarmee het een voetballer uit de eigen jeugdopleiding ziet vertrekken.

Het is de beste transfer van de club ooit. Enig voorbehoud is de medische keuring op dinsdag 18 juni. Hoeveel Neno heeft opgebracht is niet bekend. Volgens VI zou het om drie miljoen euro gaan.

Neno debuteerde op 15 augustus 2010 in een wedstrijd tegen FC Utrecht. Sindsdien speelde hij in totaal 79 competitieduels in het geel-zwart. Hij kwam hierbij acht keer tot scoren. Dit seizoen speelde hij alle 34 wedstrijden en miste hij geen minuut: een unicum voor een veldspeler.

Dat de zoon van hoofdtrainer Nebojsa kiest voor een binnenlandse transfer, toont zijn volwassenheid en zijn vertrouwen in eigen kunnen. Afgelopen winter toonde Fiorentina interesse, maar die transfer kwam niet rond door een ontbrekende bankgarantie. Daar had hij de kans op de bank te verpieteren, bij AZ zal dat zeker niet het geval zijn en kan de jongeling zich verder ontwikkelen.

"Dit is het pad dat we bij NAC de komende jaren volgen. Spelers uit de eigen jeugd opleiden en doorverkopen aan de grotere clubs", zo vertelt technisch directeur Jeffrey van As op de site van NAC. "Nemanja is hierbij een voorbeeldprof. De combinatie van zijn fysieke voorkomen, zijn mentaliteit en voetbalniveau maken van hem een gewilde speler, die het ver kan schoppen. Ik voorzie een mooie toekomst voor Nemanja."