Terheijdenseweg is afgesloten tot 2014 vanwege werkzaamheden. Fotos: Freek de Swart
Terheijdenseweg is afgesloten tot 2014 vanwege werkzaamheden. Fotos: Freek de Swart

Viaduct Terheijdenseweg dicht tot lente 2014

Algemeen

Stationskwartier - De gemeente is vandaag begonnen met de werkzaamheden aan de Terheijdenseweg en Delpratsingel. Hierdoor kan het gemotoriseerde verkeer tot tenminste april 2014 geen gebruik meer maken van het viaduct aan de Terheijdenseweg. Voor fietsers is het viaduct nog open tot het begin van de zomervakantie.

Door de verbouwing is ook de oost-west verbinding tussen Speelhuisplein en Christiaan Huygenstraat afgesloten voor auto’s en motoren. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van deze route. Het is de bedoeling dat na de werkzaamheden al het gemotoriseerde verkeer vanaf het centrum alleen nog de nieuwe Stationslaan op kan en vanaf de Terheijdenseweg alleen nog rechtsaf het Speelhuisplein op.

De werkzaamheden zijn onderdeel van ‘Breda werkt aan de weg’ Het gaat hierbij naast de aanleg van het nieuwe viaduct ondermeer om de bouw van het nieuwe station, de aanleg van de nieuwe busverbinding naar Oosterhout en verbetering van de buitenruimte in de wijken rond het station.

De gemeente zegt dat er bij de werken rekening is gehouden met de verschillende festiviteiten die in de stad plaatsvinden en de doorstroming van het verkeer.