Logo bredavandaag.nl
Avans Hogeschool. foto Hinke Rutten
Avans Hogeschool. foto Hinke Rutten

Avans verbiedt negatieve publiciteit Social Media

BREDA - Hogeschool Avans heeft voor het volgende schooljaar alvast de nieuwe huisregels bekend gemaakt. Zo is in het reglement te lezen dat medewerkers en studenten zichzelf moeten zien als ambassadeur van de school. Berichten over zaken die school zou kunnen schaden mag niet meer.


Het 'Reglement voorzieningen huisregels voor gebruikers van de diensten en faciliteiten van Avans Hogeschool' zegt hierover: "Houd er in je communicatie rekening mee dat je namens de hogeschool communiceert en de buitenwereld jouw mening ervaart als die van Avans Hogeschool!" Dit geldt volgens de school zowel binnen als buiten schooluren.

Verder stelt Hogeschool Avans dat het niet de bedoeling is om negatieve berichten over studenten, collega’s, concurrenten, leveranciers, danwel relaties op het internet te zetten. Als voorbeeld geeft de instelling het bericht: "Trein gemist en mag geen tentamen maken, dat ze kapotvallen bij avans!!!" Ook iets twitteren onder een alias over de school is uit den boze. Studenten en medewerkers moeten duidelijk hun eigen naam plus functie vermelden wanneer ze over hun opleiding of baan virtueel babbelen.

De Hogeschool van Amsterdam voerde onlangs gelijksoortige regels in. Dit leidde toen tot veel kritiek over betutteling. Ook de commentaren bij Punt, het onafhankelijke magazine van Avans, zijn overwegend afkeurend.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief