Peter Elbertse wordt lijsttrekker van CDA Breda.
Peter Elbertse wordt lijsttrekker van CDA Breda.

Peter Elbertse lijsttrekker CDA bij raadsverkiezingen

Politiek

BREDA - Het bestuur van de afdeling van het CDA Breda gaat Peter Elbertse aan de algemene ledenvergadering voordragen voor het lijsttrekkerschap bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Peter Elbertse is momenteel gemeenteraadslid en vice-fractievoorzitter van het CDA Breda.

"Peter Elbertse heeft laten zien dat het CDA bij uitstek de partij is die oog heeft voor het lokaal belang en er voor zorgt dat lokale initiatieven door de gemeente omarmd worden in plaats van tegengewerkt", zo stelt het bestuur in een verklaring. "Peter Elbertse staat voor een benaderbare politiek, gericht op oplossingen voor maatschappelijke problemen. Zo heeft hij initiatief genomen voor de buurtonderneming, een manier van wijkontwikkeling waarbij de bewoners het voor het zeggen hebben en samen met professionele organisaties werken aan oplossingen."

Ook zet hij zich in voor het buurthuis van de toekomst, waarbij scholen, zorginstellingen en sportverenigingen onderdak bieden aan vele maatschappelijke activiteiten, aldus de voordracht. Peter Elbertse wil zich daarnaast ook een komende periode inzetten voor het ondernemerschap in Breda, vermindering van regels en een betere dienstverlening. Tevens wil hij de strijd aan blijven gaan tegen criminaliteit en drugsoverlast.

"Het afdelingsbestuur van het CDA prijst de resultaatgerichtheid van Peter Elbertse en is er van overtuigd dat onder zijn aanvoerderschap het CDA zich zal manifesteren als de lokale actiepartij."

De Algemene ledenvergadering zal op 9 september over de voordracht stemmen. In september zal tevens de groslijst met overige kandidaten voor de gemeenteraad worden opgesteld.