Afbeelding

Cultuurkantine op zoek naar nieuw onderdak

Cultuur

BELCRUM - De Cultuurkantine moet is op zoek naar een nieuw onderdak. De stichting had tijdelijk onderdak in de Speelhuislaan, maar moest daar weg omdat de eigenaar een huurder vond.

De Cultuurkantine heeft als doel kunst en cultuur bereikbaar te maken voor kinderen die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst. “Zo geven we onder meer een workshops tijdens het Brakkenfestival en zijn we bezig met een project voor kinderen in instellingen”, vertelt directeur Karin Fleur.

Voor Fleur kwam de gedwongen verhuizing niet als een verrassing. “Het was ook de afspraak dat als er een huurder gevonden zou worden, wij moesten verhuizen.” De korte termijn stelde de organisatie wel voor een uitdaging. “Gelukkig hebben we onze kunstwerken kunnen opslaan bij Clibb.”

Afgelopen week had Fleur al gesprekken over mogelijke nieuwe locaties. “We zoeken ruimte voor opslag van de kunst, een plek waar we ook mensen kunnen ontvangen en kantoorruimte. Zo kunnen we doorgaan op de manier zoals we dat al twee jaar doen.”

Fleur hoopt na de zomer intrek te kunnen nemen in een nieuwe ruimte. “Tijdens de zomer zijn we wel actief, maar vooral op locatie. Na de zomer beginnen we met een groot nieuw project, Dossier 3.0, waar we de ruimte wel weer nodig hebben.”

De Cultuurkantine was tijdens het Stiltefestival gastvrouw voor In Holland Staat een Huis van De Stilte en het Huis voor Beeldcultuur.