Afbeelding

‘Paar dagen pijn lijden voor NAC Breda is niet erg’

NAC

BREDA - Het NAC-museum kreeg afgelopen winter te maken met waterschade. Gelukkig kon een groot gedeelte van de collectie worden gered. Hetzelfde kan niet worden gezegd van de vloer en het plafond van het museum.

Nu duidelijk is dat het museum geen nieuwe lokatie krijgt hebben twee vrijwilligers besloten zelf iets te doen. Rini Heijmans en Wilbert Weterings, beide werkzaam voor het museum, gaan nu met een ludieke actie geld binnenhalen. We hadden een exclusief interview met initiatiefnemer Rini Heijmans. “Zitvlees zal grootste tegenstander worden.”

Wat gaan jullie precies doen Rini?
"Drie weken geleden kwamen we op het idee om iets te gaan doen voor het museum. We gaan nu samen 250 kilometer fietsen naar de eerste uitwedstrijd van NAC tegen Cambuur in Leeuwarden."

Dat zijn een heleboel kilometers. Hoe lang willen jullie daar over doen?
"Het is de bedoeling dat we zaterdag 3 augustus vertrekken om half een en dat we een dag later op tijd aankomen voor de wedstrijd bij Cambuur op 4 augustus om half een. Ik weet zeker dat we het redden, hoewel we tegelijkertijd ook niet goed weten waar we aan beginnen. Pijn aan het zitvlees zal de grootste tegenstander worden."

Hebben jullie nog speciale voorbereidingen getroffen?
"Er rijden mensen achter ons aan en we zullen natuurlijk onze rustmomenten nemen. Maar de man met de hamer hou je toch niet tegen. Zoals ik al zei, je kan bij zoiets moeilijk van tevoren inschatten waar je aan begint."

Hoeveel geld hebben jullie al opgehaald?
"We hebben in een paar dagen tijd al een paar duizend euro opgehaald. De supportersvereniging gaat ons een euro per man per kilometer gegeven, dus dat loopt dan snel op."

Hoeveel geld willen jullie ophalen?
"Geen idee. Vijfduizend euro zou mooi zijn, meer nog beter. Want hoe meer geld we krijgen hoe mooier we het NAC museum kunnen maken."