Hardwell op EDC Las Vegas. foto Rukes
Hardwell op EDC Las Vegas. foto Rukes

Hardwell: 'Ik moet altijd terug naar Breda'

Cultuur

BREDA - Een worldtournee langs grote arena’s, optredens voor tienduizenden mensen en vliegen met een privéjet. Hardwell verandert er geen spat door. Breda hoeft ook niet bang te zijn de nieuwe wereldster te verliezen. “Uiteindelijk moet ik altijd terug naar Breda.” Zaterdag sluit hij Breda Live af. Deel twee van Hardwell, het interview.

Hoog van de toren blazen is er niet bij voor Robbert van de Corput. Geen tweets van privéjets of dure bolides. Ondanks de sterrenstatus, deze week bereikt hij de miljoen likes op Facebook, blijft hij een gewone nuchtere Bredanaar. “Ik heb altijd in de Haagse Beemden gewoond en op school gezeten. Bij een van de vorige concerten stonden wat mensen met een Haagse Beemden-vlag, dat was echt vet”, lacht de dj.

Bredaas team
Het team van Hardwell is ook grotendeels Bredaas. Cameraman en editor Robin Piree, de websitebouwers Beer ‘N’ Tea en Wouter van Groesen die bezig zijn met een totaal nieuwe website. “Ik wil ook altijd terug naar Breda. Ik kan prima een maand in New York zijn, maar uiteindelijk moet ik terug naar Breda. Met mijn vrienden op stap, bij mijn familie.”

In Nederland kan hij ook werken aan nieuwe nummers. Alleen, of samen met talenten die hij begeleidt voor zijn eigen label Revealed Recordings, zoals de Bredase dj Dannic en Dyro uit Leiden. “Samen sta je ook sterker. Ik laat ook weleens nummers waar ik mee bezig ben horen aan bijvoorbeeld Dannic. Ik weet dat ik dan een eerlijk antwoord krijg.” En lachend: “We zijn ook weleens met zijn drieën op pad, dan lijken we net een boy-band, drie van die jonge gasten. Het is dan net alsof we meer lol hebben dan dat we werken. Voor mij werkt dat ook alleen maar als ik me omring met positieve energie.”

EDC
Werk is er genoeg. In juni draaide hij op EDC in Las Vegas. “115-duizend man, dat is echt ongelooflijk. Iedere dj droomt ervan om daar te draaien. Dat was wel het grootste feestje waar ik tot nu toe gedraaid heb. Het geeft ook aan hoe groot Electronic Dance Music, EDM, is daar. Dat festival duurt drie dagen, dus drie keer dat aantal bezoekers. Dat heb je nergens in Europa.”

In Breda is het iets kleiner, maar daarom niet minder leuk. Bovendien blijft het bijzonder. De vrije tijd in aanloop naar Breda Live maakt in elk geval dat het Bredase publiek verrast gaat worden. “Ik kom zeker met nieuwe nummers. De set zit al wel aardig in mijn hoofd”, bevestigt hij.

Hardwell is een jaar verder. Sinds een paar maanden heeft hij zijn eigen stekje in het Bredase centrum. Ook muzikaal ontwikkelt zijn muziek zich. “Meer zang is erin gekomen het laatste jaar, al is dat eigenlijk toeval, zoals bij tracks als Apollo en Never Say Goodbye. Het zijn wat meer liedjes geworden, toegankelijker door die vocals. Aan de andere kant ben ik nu bezig met een clubplaat. Het blijft er beide inzitten.”

Breda Live
2013 is nu al een mooi jaar. En het wordt dus nog mooier, met het vervolg van zijn worldtour, en met een documentaire. “Robin Piree filmt me al drie jaar. Dat wordt echt een mooi verhaal, met hoogtepunten, maar ook met de dieptepunten. Hij zegt het lachend. Maar eerst Breda Live, lekker thuis in Breda.

Lees ook: Eerst Breda Live, dan de wereld