NAC heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen met 0-13 gewonnen bij DIOZ. foto Peter Visser
NAC heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen met 0-13 gewonnen bij DIOZ. foto Peter Visser

Streep door NAC –Swansea City

NAC

ST WILLEBRORD/BREDA - NAC speelt woensdag niet in St Willebrord tegen Swansea City. Burgemeester Van der Meer Mohr van Rucphen heeft op advies van politie en openbaar ministerie de al verleende vergunning voor de wedstrijd ingetrokken.

Supporters van NAC die al een kaartje hadden gekocht kunnen hun geld terug krijgen bij de balie van NAC. “Redenen hiervoor zijn gewijzigde omstandigheden en inzichten die pas later bekend zijn geworden”, zo stelt de burgemeester in een verklaring. “Gelet op het verhoogde risico van de wedstrijd en de locatie van de accommodatie waar de wedstrijd gespeeld zou worden kan de veiligheid echter niet gegarandeerd worden. Reden waarom deze wedstrijd op deze locatie niet door kan gaan.”

Het feit dat de voetbalvelden van voetbalvereniging Rood-Wit, waar de wedstrijd gespeeld zou worden, nabij een woonwijk liggen, heeft bijgedragen aan het niet door laten gaan van deze wedstrijd, zo meldt de burgemeester in een verklaring.

Eerder werd ook de wedstrijd op 20 juli tegen Leuven afgelast. Ook voor die wedstrijd waren twijfels bij de lokale autoriteiten over de veiligheid.