De jubileumeditie van Breda Live met Handsome Poets, Racoon, Go Back to The Zoo, Blof en Hardwell. foto Jorgen Janssens
De jubileumeditie van Breda Live met Handsome Poets, Racoon, Go Back to The Zoo, Blof en Hardwell. foto Jorgen Janssens

Hardwell besluit knallende jubileumeditie Breda Live (foto's)

Cultuur

CENTRUM - Met verrassingacts als tussendoortje op het extra podium voor de skyboxen, ideaal weer en uitgebalanceerde bands op het hoofdpodium kan het uitverkochte Breda Live meer dan geslaagd genoemd worden.

In plaats van een feest-dj die tussen de op- en afbouw op het hoofdpodium de boel aan de gang probeerde te houden, koos Breda Live dit jaar voor een klein extra podium pal voor de skyboxen van de grote geldschieters. Daar kwamen de Bredase dj Robert, Lois Lane, Jan Smit en Arie Ribbens voor een korte set tevoorschijn. Dat zij met een bandje meezongen in plaats van met een band, mocht de pret niet drukken. Zowel Smit als Ribbens zorgden voor een polonaise links en rechts.

Op het hoofdpodium had Handsome Poets de altijd ondankbare taak het nog binnenstromende publiek op te warmen. Dat lukte de ambitieuze band, onder meer met Sky on fire. Vervolgens konden de meezingers bij Racoon aan de slag. Bijvoorbeeld bij hun enige Nederlandstalige hit Oceaan. Daarna konden de rockers hun hard ophalen met Go Back To The Zoo, dat stevig gas gaf. Met de tweede Zeeuwse band van de avond, Blof, waren de keeltjes bij de vijftienduizend bezoekers helemaal los. Het regent harder dan ik hebben kan, Spanje als besluit in de versie met Holiday in Spain, het werd allemaal woord voor woord meegezongen.

De tweede Bredase DJ-trots Hardwell mocht de avond afsluiten. Die trok alles uit de kast. Vuurwerk, vlammen maar vooral een knallende set waarmee hij het volledige Chasséveld in beweging kreeg. De wind bracht de dreunende beats vervolgens de stad in, zodat de Bredanaar een flink deel van zijn 'buren' liet meegenieten.