Café 't Muijseum, Veemarktstraat. foto Hinke Rutten
Café 't Muijseum, Veemarktstraat. foto Hinke Rutten

Café ‘t Muijseum wordt De Markt

Economie

CENTRUM - Café ‘t Muijseum aan de Veemarktstraat heet vanaf eind oktober De Markt. Dirk van de Voort (28) neemt het over van Ad van de Muijsenberg, die in 1990 met ‘t Muijseum begon.

Het café stond sinds april 2011 te koop. Van de Voort werkte de afgelopen 6,5 jaar bij Café Walkabout aan de Havermarkt. De Markt wordt een café waar gasten ook kunnen eten, zo vertelt hij. “Ik denk dat er zo’n twintig kleine gerechten op de kaart komen te staan, liefst van de markt. Dus vis van de markt, ga zo maar door.”

De gerechten moeten als tapas besteld kunnen worden. “Ik wil graag dat mensen na het borrelen wat kunnen blijven eten, en mensen die blijven eten, dat die lekker kunnen blijven borrelen”, aldus de enthousiaste ondernemer in spé.

De plannen maken een verbouwing nodig. “1 september gaan we meteen aan de slag. Achterin komt een kleine keuken, en het interieur wordt ook aangepakt. Hoe het precies wordt, daarover ben ik nog aan het denken. Het moet sowieso gezellig worden, bourgondisch, robuust. Daar moet je aan denken.” De Markt krijgt 40 tot 50 zitplaatsen, de bar meegerekend.

Met het openen van zijn eigen zaak, gaat een gekoesterde wens in vervulling. “Een eigen zaak hebben, dat zat er altijd al wel een beetje in. Het ondernemen zit ook in de familie. Mijn vader is ondernemer, mijn broer ook. Zelfstandig iets opbouwen, iets laten groeien volgens je eigen visie. Dat lijkt me mooi.”