Afbeelding

Kroning Belgische koning ook in Breda een feest

Cultuur

BREDA - Na de kroning van onze eigen Willem "Drie vingers in de lucht" Alexander van Oranje is het aanstaande zondag de beurt aan onze zuiderburen. Daar zal Koning Albert II de scepter overdragen aan zijn oudste zoon prins Filip. Niet alleen in België wordt dit historische moment gevierd, ook Café Moeke in Het Ginneken zal zondag rood-geel-zwart kleuren.

Het Bredase cafe gaat er zondag echt een Belgische dag van maken. Zo zal de gehele kroning binnen live worden uitgezonden op grote schermen. Verder krijgen mensen die het Belgische biertje De Koninck bestellen een gratis patatje met tartaarsaus. Bent u in het bezit van een Belgisch paspoort? Dan zit u bij café Moeke helemaal aan het goede adres, want elke zuiderbuur die zijn Belsheid kan bewijzen krijgt een heuse Koning Filip I sjerp.

Ook voor mensen die republikein zijn of niet zoveel ophebben met ceremoniële toneelstukjes is rekening gehouden. Buiten zal een Belgische dj's Belgische muziek draaien zodat ook het terras een bruisend bourgondisch Belgisch festijn zal zijn.