De Aso Sjaal van De Rat.
De Aso Sjaal van De Rat.

Aso Sjaal De Rat neemt verboden wedstrijden op de hak

NAC

STEENAKKER - Ontworpen als een geintje, voor NAC-fan Ewout Hooligan, maar met een serieuze ondertoon: de Aso Sjaal. Gemaakt in een oplage van 50 en tijdens de open dag van NAC aanstaande zondag te koop voor een tientje.

"We hadden Ewout beloofd dat hij een nieuwe sjaal zou krijgen, nadat we zijn sjaal waar rood, wit en blauw in zat hadden verknipt", zo vertelt Leon Deckers van De Rat. Die verwijzing naar Willem II, dat kon natuurlijk niet. Tijdens de wedstrijd kreeg Ewout een nieuwe sjaal. "Als primeur, hij heeft hem een week eerder dan de rest."

De tekst is meteen een verwijzing naar de verboden wedstrijden van de afgelopen weken. NAC wilde oefenen tegen Swansea en Leuven, maar zag de wedstrijden verboden worden de autoriteiten. "Blijkbaar zijn wij heel gevaarlijk", spot Deckers. "Gezagsdragers willen de risico's tot nul beperken blijkbaar, en dan krijg je dit soort dingen. En dat terwijl we juist de afgelopen jaren goede banden met clubs uit het land hebben opgebouwd en we daar stappen in maken."

Ook thuis is er weinig aan de hand. NAC kent weinig risicoduels dit jaar. "Dat maakt het verbod van die wedstrijden ook vreemd", aldus de fanatieke fan. De overhandiging van de Aso Sjaal in Minderhout aan Ewout verliep zonder problemen, stelt hij met een vette knipoog. "Dat deze internationale ontmoeting niet in een bloedbad is geƫindigd is misschien wel te danken aan deze afschrikwekkende kledij. Ze zijn vanaf nu gewaarschuwd!"

Deckers merkt dat de Aso Sjaal, goed ontvangen wordt. "We moesten er minstens vijftig bestellen, vandaar deze oplage, maar we zijn toch hard aan het denken aan een tweede serie." Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, moet zondag a-sociaal vroeg naar het standje van De Rat komen bij de B-Side.