Afbeelding

Wekelijks een documentaire in Chassé Cinema

Cultuur

BREDA - Chassé Cinema heeft vanaf maandag 22 juli vier weken lang een documentaire op maandag. Het gaat om de documentaires Searching for Sugar Man, The Imposter, ¡Vivan las antipodas! en More than honey.

The Imposter is de eerste documentaire die wordt vertoond. Het is een semi-documentaire gemaakt door Bart Layton. Hij portretteert Frédéric Bourdin, bijnaam de kameleon, vanwege zijn talent om zich voor iemand anders uit te geven. Hij was een gewetenloze identiteitendief en werd gezocht door Interpol.

¡Vivan las antipodas! op maandag 29 juli neemt documentairemaker Viktor Kossakovsky (Belovy, Tishe) de kijker mee op een unieke reis rond de wereld, naar de weinige plaatsen die exact tegenover elkaar, maar niet in zee liggen.

More than honey was een groot succes op festivals als IDFA en Toronto en is op maandag 5 augustus te bewonderen. Al vijftien jaar lijken honderdduizenden kolonies van honingbijen van de aardbodem te verdwijnen. Op zoek naar verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof de kijkers mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de honingbijen. Nieuwe filmtechnieken laten het gedrag van de bij van heel dichtbij en zelfs van binnen de bijenkorf zien.

Terug van weg geweest: op maandag 12 augustus keert Searching for Sugar Man eenmalig terug. Dit is de publiekswinnaar én winnaar Beste Muziekdocumentaire op het afgelopen International Documentary Festival Amsterdam. Singer-songwriter Rodriguez was wereldberoemd in Zuid-Afrika. Zelf had hij geen flauw vermoeden van zijn populariteit. Vijfentwintig jaar later besluiten een platenhandelaar en een muziekjournalist de raadsels rondom deze tragische held te ontrafelen. De reconstructie van deze zoektocht laat zich bekijken als een spannende detective.

De documentaires beginnen telkens om 19.30 uur.