Afbeelding

Venise Summer Festival: Gezellig feestje voor homo én hetero

Cultuur

CENTRUM - De Halstraat is op zondag 28 juli het toneel van een regenboogkleurig feest: het Venise Summer Festival. "Een enorm zomers feestje, dat moet het worden", zegt Edwin van de Merwe, eigenaar van de Venise Bar. Het is niet de eerste keer dat er een dergelijk feest wordt georganiseerd, maar wel voor het eerst met een nieuwe eigenaar.

De Venise Bar, die al 45 jaar bestaat, hield in het verleden namelijk vergelijkbare feesten. "Dat waren de Venise Straatfeesten. Ik wil proberen om het nog iets moderner te maken, iets toegankelijker", zegt de uitbater, die sinds half december de bar bezit.

Tegenover de bar komt een podium en er wordt een buitenbar geïnstalleerd. Vanaf 14.00 uur gaat de muziek aan. Tot elf uur, want dan mag er buiten niet meer gedraaid worden. "Maar dan gaan we gewoon binnen verder. Gas erop!", vertelt Van De Merwe enthousiast.

Een extravaganza zoals tijdens Roze Maandag op de Tilburgse kermis zal het niet worden. "Maar als mensen verkleed willen komen, dan mag dat natuurlijk. Homo, hetero, iedereen is welkom. Als het maar gezellig is, want daar gaat het om", stelt de uitbater.