Logo bredavandaag.nl

Speciale editie 'Avondje NAC' wordt liefhebbersboek

BREDA - Goed nieuws voor de échte NAC-fans: AD-journalist Sjoerd Mossou brengt dit jaar een speciale editie uit van zijn boek ‘Avondje NAC. Een liefdesverklaring’. Het boek zal rond november in beperkte oplage verschijnen. ‘Voor de echte liefhebbers’, zo zegt Mossou.


Het boek krijgt - naast de originele inhoud - extra hoofdstukken, een groter formaat en bevat meer dan honderd foto’s van bijvoorbeeld het oude stadion. Het wordt ook geactualiseerd, omdat sommige feiten inmiddels achterhaald zijn.

Mossou heeft meerdere redenen om een deluxe versie van het boek uit te geven. “Als ik met familie, vrienden, bekenden praat over NAC komer er altijd weer nieuwe anekdotes boven drijven. In de kroeg, of bij NAC zelf, altijd komen er meer verhalen.”

Meer anekdotes
Mossou geeft graag een anekdote die opgenomen kan worden in het nieuwe boek. “Een tijd geleden vertelde John Gabriëls (oud-speler NAC, red.) me over de tijd dat ze nog in het oude stadion speelden. Het trainingsveld lag naast het stadion en werd op wedstrijdavonden gebruikt als parkeerplaats. Dan kwam het dus wel eens voor dat een sponsor dronken met de taxi naar huis ging en zijn auto liet staan. Als de selectie dan op zondagochtend moest trainen, stonden er opeens nog wat auto’s op het veld, waar ze omheen moesten voetballen. Dat soort verhalen wil ik graag vertellen.”

'Vooral ook een fotoboek
In de deluxe editie worden dus nieuwe hoofdstukken opgenomen, maar het wordt vooral ook een fotoboek, benadrukt Mossou. “Voor de originele editie wilde ik als coverfoto erg graag een foto van het oude stadion. Die was erg moeilijk te vinden. Gelukkig vond Marco Magielse een foto." Later dit jaar vond diezelfde Magielse nog veel meer foto's. Deze zijn verzameld, gedigitaliseerd en worden opgenomen in het boek. “Het wordt echt een boek voor liefhebbers. De foto’s zijn op groot formaat en dat gaat er erg goed uit zien.”

De liefdesverklaring in boekvorm zal in november verschijnen. Er worden duizend exemplaren gedrukt en het is vanaf aanstaande zondag mogelijk om er tijdens de open dag van NAC al een voor te bestellen. Daarna is het mogelijk om dit te doen via internet. Het boek zal 29,95 euro gaan kosten.

Voor het goede doel
Die 29,95 krijgt een speciale bestemming. “Alles wat via NAC wordt besteld gaat naar het NAC museum, dat in januari waterschade op liep. Die kunnen er dus een leuke duit aan overhouden en ik help ze graag”, besluit de journalist.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief