foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Publiekslieveling Marco Corebrits krijgt plekje op Breda In Concert

Cultuur

BREDA - Marco Corebrits heeft een plekje in de spotlights van Breda In Concert verworven. De organisatie van het evenement, dat draait om het Nederlandse lied, had een wedstrijd uitgeschreven voor Nederlandstalige zangtalenten die graag een keer op wilden treden. Corebrits heeft gewonnen en krijgt nu de kans om voor een vol Chasséveld zijn zangkunsten te laten horen.

54 mensen hebben een fragment ingestuurd. Een getal waarmee de organisatie erg tevreden mee was, zo vertelt mede-initiatiefnemer Stefan Nuijten. "De aanmeldingen kwamen uit steden door heel Nederland en er zaten ontzettend veel goede performances tussen." Uit die 54 aanmeldingen werden vijf finalisten geselecteerd. Via een Facebook-poll kwam Corebrits daaruit als winnaar naar voren.

De eerste editie van Breda In Concert vindt op 3 augustus van 14.00 tot 23.00 plaats. Liefhebbers van Nederlandstalige muziek kunnen dan genieten van de oorstrelende klanken van Jan Smit, Nielson, Django Wagner, Vinzzent, Wolter Kroes en vele anderen.