Spoedreparatie aan het wegdek, donderdag 31 januari. foto Wijnand Nijs
Spoedreparatie aan het wegdek, donderdag 31 januari. foto Wijnand Nijs
VIDEO

Mauritsstraat deels gesloten tijdens opknapwerk

Algemeen

CENTRUM - De gemeente Breda wil op maandag 29 juli beginnen met groot onderhoud aan de kant van de oneven huisnummers in de Mauritsstraat. Deze straat zal in die periode gedeeltelijk afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. De gemeente hoopt op 30 augustus klaar te zijn met het onderhoud.

Het stuk Mauritsstraat tussen de Delpratsingel tot de Sophiastraat is van maandag 29 juli 08.00 uur tot vrijdag 30 augustus 17.00 uur afgesloten. De woningen en bedrijven aan deze weg zijn voor voetgangers in die periode met enige moeite te bereiken. Al het andere verkeer, inclusief fietsers, wordt omgeleid. De bushalte aan de Sophiastraat blijft wel bereikbaar. Vergunninghouders van de Mauritsstraat kunnen elders in het vergunninggebied parkeren.

Tijdens het onderhoud wil de gemeente onder andere de stoepranden vervangen en de weg verstevigen met puinverharding. Aan het trottoir zelf en de parkeerplaatsen wordt niets gedaan. Ook wordt het openbreken van de straat gebruikt om onderhoud te plegen aan het riool.

De gemeente zegt zich bewust te zijn dat de werkzaamheden overlast opleveren, maar vraagt hiervoor uw begrip. Autobezitters wordt dan ook gevraagd het werkvak niet te hinderen.