Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Jattende babbelbende slaat weer toe in Breda

Politie

BREDA - Een 80-jarige Bredase is zondagmiddag bij de uitgang van het park Valkenberg door een stel sluwe sieradendieven beroofd van haar gouden halsketting. De daders zijn waarschijnlijk lid van een Oost-Europese bende die door middel van babbeltrucs voornamelijk bejaarden beroofd.

Het slachtoffer van afgelopen weekend liep met haar dochter over de stoep toen zij daar een beige Mercedes geparkeerd zagen. In de auto zaten twee mannen en twee vrouwen. De bijrijder wenkte de twee slachtoffers en vroeg in gebrekkig Nederlands de weg naar het ziekenhuis.

Na de uitleg stapte de vrouw die achter de bijrijder zat uit en hing een ketting om de hals van het slachtoffer. Op dat moment voelde de bejaarde vrouw dat haar gouden halsketting werd losgetrokken. De vrouw probeerde daarna samen met haar dochter nog te verhinderen dat de auto wegreed, maar tevergeefs.

De politie is op zoek naar getuigen van het voorval en dan vooral naar mensen die meer bijzonderheden hebben over de daders en hun auto. Het gaat om daders in de leeftijd van 40-60 jaar. De vrouw die de ketting weghaalde had een blanke huidskleur, was ongeveer 40 jaar en had gemêleerd blond haar. Mensen met tips kunnen bellen met 0900-8844.

De politie waarschuwde eerder voor deze zeer brutale manier van beroven. Mensen worden geadviseerd om zich niet meer te laten omhelzen of beetpakken door oost-Europese wegvragers. Mocht u een onbetrouwbare Oost-Europeaan tegenkomen dan raadt de politie aan om direct mensen op straat en de wijkagent in te schakelen.