Afbeelding

UPDATE: Dummy-granaat en geweer gevonden in woning Brabantpark

Politie

BRABANTPARK - In een woning aan de Wolvenring is een mogelijk explosief aangetroffen. Dat laat een politieperswoordvoerder weten. Het explosief is gevonden bij een inval van rechercheteam dat niet onder regio Midden-West-Brabant valt.

De woordvoerder van regio Midden-West-Brabant kon verder nog niets zeggen, omdat de zaak bij een ander korps hoort. De Explosieven Opruimings Dienst is onderweg naar de woning. De buurt is niet ontruimd.

UPDATE 14:33
Het aangetroffen explosief is een handgranaat. Dat is bevestigd door de politie. Onze fotograaf ter plaatse weet te vertellen dat er ook een 'vrij groot geweer met telescoopvizier' naar buiten werd gedragen.

De EOD is inmiddels ter plaatse. De buurtbewoners wordt gevraagd om binnen te blijven en er is een flink stuk afgezet rondom het huis. Van ontruiming is geen sprake.

UPDATE 14:38
De EOD heeft inmiddels vastgesteld dat handgranaat een 'dummy' is. Geen explosieven in de woning dus. Dat zegt perswoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Breda:Inval woning Wolvenring,ivm onderzoek politie eenheid Den Haag. EOD heeft vastgesteld dat aangetroffen granaat een dummy is.

— Willem van Hooijdonk (@WillemHooijdonk) July 30, 2013

UPDATE 14:51
De politie heeft de afzetting opgeheven. Het incident is voorbij.