Foto Tom van der put/SQvision
Foto Tom van der put/SQvision

Inval Breda onderdeel van arrestatie bende overvallers

Politie

BREDA - De inval die de politie dinsdagochtend in Breda deed, was onderdeel van een operatie waarbij in totaal negen mensen zijn opgepakt. De negen worden er van verdacht op 21 mei een overval op een juwelier in Gouda te hebben gepleegd.

Een man werd dinsdagochtend opgepakt in zijn woning aan de wolvenring te Breda opgepakt. Daar vond de politie een dummy-granaat en een vuurwapen. De andere vier verdachten zijn opgepakt bij invallen in Tilburg, Breda en Roosendaal, eerder in voorgaande weken. Vlak na de overval werden er al vier verdachten aangehouden. Bij een huiszoeking in Gouda werden ook meerdere wapens aangetroffen.

De actie komt voort uit het rechereonderzoek dat startte na de overval op de juwelier. Op 21 mei was de juwelier slachtoffer van een gewapende overval. Daarbij is geschoten, maar werd niemand geraakt. Een vrouw is wel gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat zij is geslagen door de overvallers.

De vijf verdachten die in de afgelopen weken zijn aangehouden variëren in leeftijd van 14 tot 30 jaar. Zij worden verdacht van het leveren van het gebruikte vuurwapen, pepperspray en een ploertendoder. Daarnaast zou de winkel en omgeving ook van tevoren verkend zijn door een van hen.