Afbeelding

'Timmerfestival Belcrum moet zorgen voor ware timmerstad'

Algemeen

BELCRUM - Kinderen met de niet te houden wens om te timmeren kunnen dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 augustus hun geluk niet op. Dan vindt namelijk het Timmerfestival Belcrum plaats op de hoek van de Belcrumweg en Stationslaan, waar de nieuwe rechtbank moet komen. Drie dagen lang kunnen de kinderen naar hartelust bouwwerkzaamheden verrichten.

Het initiatief komt van wijkbewoners uit de Belcrum, die in de laatste week van de schoolvakantie de kinderen een paar leuke dagen willen bezorgen. Martien Kuipers (Wijkraadlid Belcrum) over het evenement: "De kinderen worden opgedeeld in groepjes van vier of vijf en kunnen dan gaan bouwen aan de hand van het thema 'het nieuwe station'. Maar ze mogen ook gewoon een hut bouwen, net waar ze zin in hebben. Als het maar een echte timmerstad wordt." Op donderdagmiddag komen Tante en Meneer Beun, twee bekende klussers uit de buurt, de bouwwerken jureren.

Al het materiaal wordt geleverd door bedrijven uit de buurt. Het hout en spijkers wordt beschikbaar gesteld door BallastNedam en Hurks, die bouwen aan het échte station. Verdere hulp komt van onder andere de gemeente, NS en ProRail. Dankzij de sponsors is deelname aan het evenement gratis na aanmelding via timmerfestival@gmail.com.

Oorspronkelijk was het timmerfestival alleen voor kinderen uit de Belcrum, maar er is nog voldoende plek. De organisatie verwacht nu ongeveer zeventig kinderen, maar dat kunnen er ook meer worden. "Er is genoeg plek voor een flinke timmerstad op dat terrein." Het enige waar de kinderen zelf voor moeten zorgen is een hamer en lunchpakketje. Maar dat heeft de échte bouwvakker in spé natuurlijk altijd bij.