Afbeelding

Flexkantoorgigant REGUS opent 3e vestiging in Breda

Economie

BREDA - REGUS opent een derde vestiging in Breda. Dat is onderdeel van een partnership met Chalet Group, waarbij door heel Nederland 15 nieuwe Regus Business Centres geopend worden. Opvallend is dat er in Breda dus een derde bij komt, terwijl er al twee waren. De nieuwe vestiging moet in de Ceresstraat komen, in de stationszone bij ViaBreda.

REGUS is aanbieder van flexibele kantoorruimtes. Als starter kun je daar plek vinden, maar ook met een groter team. Daarnaast bieden ze secretariële services en hebben ze busisness centres over de hele wereld. Een Bredase ondernemer kan dus in Breda terecht, maar ook in Hong Kong. Door de vijftien nieuwe vestigingen die nu verspreid door Nederland geopend worden groeit het netwerk tot 55 locaties. 10 locaties zijn al vastgelegd, in de eerste helft van volgend jaar komen daar waarschijnlijk nog 5 bij.

Algemeen directeur Tempelman van Regus Nederland ziet dat er een vraag is naar flexibele werkruimtes. De deal met Chalet Group houdt in dat REGUS delen van de panden van Chalet Group in gebruik neemt. "Daarbij worden die verdiepingen specifiek voor ons ingericht. In de meeste gevallen gaan wij de receptie voor het hele gebouw verzorgen", zo zegt Tempelman tegen vastgoedwebsite Propertynl.com.

Maurice Vermeulen van REWIN West-Brabant vindt de keuze voor een derde locatie in Breda niet vreemd. "Het is een landelijke trend dat kantoren zich steeds meer gaan centreren bij de grotere openbaar vervoersknooppunten. Via Breda - waar de Ceresstraat onder valt - wordt een van de grotere openbaar vervoersknooppunten binnen Nederland." Tjeerd Jansen, General Manager Regus Breda, beaamt dit. "Als we kijken naar de huidige bezetting van onze business centres én de vraag die er naar is, dan hebben we er alle vertrouwen in dat Breda markttechnisch een goede keuze is."

Wanneer het nieuwe business centre geopend zal worden, is nog niet bekend.