Foto Peter Visser

NAC begint eerste thuiswedstrijd met verlies

BREDA - Opnieuw is het NAC Breda niet gelukt om een wedstrijd in het nieuwe seizoen te winnen. Heerenveen bleek in het Rat Verlegh Stadion met twee doelpunten verschil de betere partij. De Bredase club staat na twee wedstrijden op een gedeelde 12e plek.

Het Bredase team begon de wedstrijd geconcentreerd. Na goed jaagwerk en voorzet van Jeffrey Sarpong lukte het Elson Hooi niet om de bal in het lege doel te schieten. Vlak voor rust kwamen de Friezen op voorsprong. Een vrije trap van Hakim Ziyech verraste keeper Jelle ten Rouwelaar waarna de bal in de kruising verdween.

In de tweede helft ging NAC aanvallender spelen. Dit leverde een aantal grote kansen op voor Alex Schalk en Jeffrey Sarpong. Sc Heerenveen sloot de rijen, ging naar achter hangen waarna NAC het niet voor elkaar kreeg om de Friese verdediging te breken.

Vlak voor het eindsignaal zorgde Alfred Finnbogason met een schot buiten de zestien voor de eindstand. 0-2. Volgende week krijgt NAC Breda een nieuwe kans voor het thuispubliek. Dan komt Ado Den Haag op bezoek.