http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47186/2011-04-11/project-citta-verde-moet-snel-van-de-grond-komenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47186/2011-04-11/project-citta-verde-moet-snel-van-de-grond-komenfoto Erik Eggens

‘WSG betaalde Ruigrok 60 mille per maand’

Economie

GEERTRUIDENBERG/BREDA - De in hoge nood verkerende Woningstichting Geertruidenberg (WSG) betaalde interim-bestuurder Peter Ruigrok in 2011 meer dan een half miljoen euro. Dat meldt het Financieel Daglad.

Het FD constateerde in het jaarverslag dat de corporatie Ruigrok maandelijks 60-duizend euro aan salaris overmaakte. WSG werd vorig jaar gered van de directe ondergang door een impuls van het Centraal Fonds Volkshuisvesting van meer dan 100 miljoen. De corporatie wacht op termijn opheffing.

De woningcorporatie is ook in Breda actief. WSG is nog steeds eigenaar van het kloostercomplex aan de Nieuwstraat. In 2011 begon het met restauratie van de serie monumentale panden, deze activiteiten werden stilgelegd nadat de corporatie in financiële problemen kwam. Inmiddels staat WSG op het punt om de handtekening te zetten onder een verkoopcontract, waarbij de nieuwe eigenaar Ontwikkelingscombinatie Designhotel Nieuwstraat een vijfsterren hotelcomplex gaat realiseren.

WSG was ook van zins te gaan bouwen in de geluidswal bij Nieuw Wolfslaar onder de naam Citta Verde. Dit plan ketste eveneens in 2011 af nadat de financiële situatie van de corporatie duidelijk werd.