Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

NAC scoort voldoende bij licentiecommissie KNVB

NAC

STEENAKKER - De licentiecommissie van de KNVB heeft NAC voor de derde keer op rij ingedeeld in categorie II. Dat betekent dat de financiële positie van de club als voldoende beoordeeld wordt. Categorie 1 staat voor zorgwekkend, 3 is goed.

NAC behaalde op basis van de ingediende begroting over het seizoen 2013-2014 een puntentotaal van 72 punten. 66 punten is nodig voor een categorie II-notering.

Volgens de ingediende begroting gaat NAC dit lopende seizoen 9 ton winst maken. Na betaling van rente en belastingen blijft daarvan vijf ton over. Dat is buiten de eventuele opbrengsten van transfers, die afgelopen seizoen voor een positieve impuls zorgden. Zo ontving NAC naar schatting twee miljoen voor Gudelj.

Nieuwe transfersommen worden grotendeels aangewend om de liquiditeitspositie en de vermogenspositie te verbeteren, zo stelt financieel directeur Edwin Gerritsen op NAC.nl: "Van een transferopbrengst wordt 70% toegevoegd aan het resultaat en 30% aan het spelersbudget. Door de recente transfers is de liquiditeitspositie sterk verbeterd, maar is deze nog niet zorgenvrij."

Gerritsen stelt op de site dat de club in eerste instantie zoekt naar kostenreductie en flexibilisering. "Mede door druk op de opbrengstenkant ten aanzien van de realisatie van sponsoropbrengsten.”

De KNVB waardeert drie keer per jaar de clubs in het betaalde voetbal op basis van jaarstukken en prognose, halfjaarcijfers en de begroting.