Afbeelding

Calvin Harris passeert Tiesto op lijst veelverdieners

Cultuur

BREDA - DJ Calvin Harris is Tiesto gepasseerd op de ranglijst samengesteld door Forbes. Harris verdiende afgelopen twaalf maanden 46 miljoen dollar, Tiesto 32 miljoen.

Bij de lijst die Forbes begin dit jaar publiceerde voerde de Bredase dj de lijst nog aan. Toen verdiende hij volgens de onderzoekers van het financiële blad 22 miljoen dollar in voorbije twaalf maanden. Ondanks dat zijn inkomen volgens het Amerikaanse blad met bijna 30% is toegenomen, moet de Bredase dj Harris op dit lijstje toch laten passeren. In de vorige opsomming stond Harris nog niet in de toptien.

In de toptwaalf staan ook de Nederlandse dj’s Afrojack en Armin van Buren. Bredanaar Hardwell heeft er zich nog niet tussen gespeeld.”Wij hebben hem onderzocht, hij is zeker stijgende maar nog niet in de toptwaalf”, aldus onderzoeker Zack Greenburg in een reactie.

Het blad baseert zich op verschillende bronnen, zoals Songkick, Pollstar, RIAA, promoters, managers, advocaten en in sommige gevcallen ook de dj’s zelf. De verdiensten zijn opgeteld over de periode juni 2012 tot en met mei 2013.