wegwerkzaamheden
wegwerkzaamheden

Delen Molenstraat/Heikantsestraat tot eind 2013 dicht

Algemeen wegwerkzaamheden

BREDA - Vanwege het opnieuw asfalteren van de weg zijn een aantal gedeeltes van de Molenstraat en de Heikantsestraat tijdelijk afgesloten. De werkzaamheden starten op 19 augustus en worden in fases uitgevoerd om het verkeer zo min mogelijk te belasten.

Bij de Molenstraat gaat het om het gedeelte tussen de Kapelstraat en de Vianendreef. Bij de Heikantsestraat zal het stuk tussen de Kapelstraat en Velsgoed minder toegankelijk zijn.

De werkzaamheden gebeuren in drie fases.? ?De kruising Molenstraat/Vianendreef wordt als eerste opnieuw ingericht. Dit is noodzakelijk om de omleiding van de bussen van Veolia mogelijk te maken. Zonder tegenslag is dit werk 25 oktober gereed.

Daarna wordt de weg in delen opgebroken over de gehele lengte. Van de Vianendreef tot de Schoolstraat, van de Schoolstraat tot de Vroente en van de Vroente tot de Schutsestraat. Een volgend deel wordt pas opgebroken als het voorgaande deel minimaal is voorzien is van puinverharding. Zo blijven de woningen altijd bereikbaar.

28 oktober tot 25 november is de Heikantsestraat aan de beurt Het gaat hierbij om het stuk tussen de Schutsestraat en de Brielsedreef en tussen de Brielsedreef en de Velsgoed. Ook hier wordt er zo gewerkt dat de huizen bereikbaar blijven.

In de laatste fase wordt de asfaltlaag over het gehele werk aangelegd. De gemeente hoopt dat dit dit werk zonder tegenslag 2 december af is.? Deze fase wordt mogelijk uitgesteld tot voorjaar 2014, afhankelijk van de weersomstandigheden eind van het jaar.

Tijdens het werk is doorgaand verkeer voor auto’s en fietsers niet mogelijk. Gezien de flexibele aard van het werk verandert de omleiding regelmatig. Ook het openbaar vervoer gaat anders rijden. Lijn 119 van Veolia zal tijden via de Vianendreef - Zanddreef - Strijpenseweg. De bushaltes in de Schutsestraat en Molenstraat vervallen ook tijdelijk. Veolia informeert de reizigers onder andere bij de bushaltes over de alternatieven.