Een optocht van verlichte sloepen voer door de singels, zaterdag 15 september. foto Melissa Scharroo
Een optocht van verlichte sloepen voer door de singels, zaterdag 15 september. foto Melissa Scharroo

Lichtsloepenparade en Botenrace samen op een dag

Cultuur

BREDA - Ondanks de financiële crisis krijgt Breda ook dit jaar weer een Lichtsloepenparade. Naast sprookjesachtig verlichte bootjes zullen er dit jaar ook stoere zeemannen en -vrouwen te bewonderen zijn. De lichtsloepenparade heeft dit jaar namelijk de krachten gebundeld met JCI Bredase Botenrace.

Het was nog even spannend of de parade dit jaar nog door zou gaan. De organisatie wist dat het kostenplaatje in deze tijden wel eens voor problemen kon zorgen. Gelukkig bleken zowel oude als nieuwe ondernemers bereidt om ook dit jaar de flappentap te trekken. "De meeste sponsors zeiden meteen dat ze gewoon weer meededen, dat was een enorme opluchting", aldus het bestuur.

De boten die van buiten Breda komen kunnen op 21 september ondanks de verbouwingen aan de Trambrug gewoon hier onderdoor. De afvaart van de parade is zoals gewoonlijk aan de Marksingel ter hoogte van de Markhoek om 20.00. De tocht gaar verder via het Chasséveld naar de Nieuwe Haven, alwaar rond kwart voor tien de prijzen worden uitgereikt. Nieuw dit jaar is de publieksprijs die door de toeschouwers wordt bepaald.

Een andere primeur is de samenwerking met de Bredase Botenrace, die 's middags plaatsvindt in het Spanjaardsgat. Hier worden estafetteraces gehouden tussen vierkoppige teams in kano's. Het geld dat met de race wordt opgebracht gaat naar het Brakkenfestival.

Inschrijven voor de lichtsloepenparade kan op de site van het evenement.
Aanmelden voor de Bredase botenrace kan via die organisatie.