Afbeelding

Verbouwing klooster naar vijfsterrenhotel begonnen

Economie

CENTRUM - Het kloostercomplex aan de Nieuwstraat, dat getransformeerd wordt tot vijfsterrenhotel, is maandagavond officieel overgedragen aan Ontwikkelingscombinatie Designhotel Nieuwsstraat. Maandag is ook al meteen begonnen met de verbouwing.

Initiatiefnemer Richard Schul is een tevreden man. De ontwikkelcombinatie is namelijk al geruime tijd bezig met het overnemen van het klooster. Die overdracht zou namelijk in 2012 al plaatsvinden. Voormalig eigenaar WSG, die toegezegd had dat het vervallen pand gerestaureerd zou worden, raakte in financiële problemen en staakte het onderhoud. Daardoor ging de koop eerder niet door, maar nu is de kogel echt door de kerk. Een schimmel bemoeilijkte de verkoop de laatste maanden. Dat verhinderde de overdracht die voor april gepland stond. Daarnaast hebben de gesprekken met de provincie, voor het verkrijgen van de juiste papieren en de monumentale subsidielening, langer geduurd dan gepland.

Een zwembad, een wellness center, 25 parkeerplaatsen en 85 kamers zullen het voormalige klooster tot een hoogwaardig hotel maken. Daarnaast krijgt het hotel een Grand Café en een congresruimte. Wethouder Alfred Arbouw liet in 2012 al weten erg gelukkig te zijn met het initiatief om het monumentale complex te redden. "Zo zijn we in staat de panden te behouden en een impuls te geven aan de levendigheid van de Haven."

Volgens de oorspronkelijke plannen moest het hotel, dat 'Drie Heeren en een Non' gaat heten, in april 2015 de rode loper uitrollen. Dat is nu bijgesteld naar juli 2015.