Gaston de Jong. foto Erik Eggens
Gaston de Jong. foto Erik Eggens

Gaston de Jong van Trots naar VVD

Politiek

BREDA - Trots-fractievoorzitter Gaston de Jong staat voor de komende raadsverkiezingen in 2014 op de lijst bij de VDD. Dat maakt de VVD woensdag bekend.

Het gaat om een vermelding op de voorlopige groslijst. Op 29 mei wordt deze lijst vastgesteld door de algemene ledenvergadering van de VVD afdeling Breda.

De voorlopige groslijst bestaat uit een alfabetische lijst van ongeveer 25 mensen. Dat de Jong nu voor een andere partij in de raad zit is volgens VVD-voorzitter Pieter Schouten geen bezwaar: “Voor de verkiezingen van 2014 komt er een nieuw verkiezingsprogramma dat leidend zal zijn voor de nieuwe fractie. Uiteraard verwachten we van iedereen die bij de VVD-Breda op de lijst komt, dat zij dit programma onderschrijven.”

Gaston de Jong koos voor de VVD omdat hij merkte dat hij aansluiting heeft bij veel standpunten van de VVD. “Voor een nieuwe periode in de raad sluit ik mij graag aan bij de partij waar ik mij ook landelijk bij thuis voel.” Ook heeft de Jong goede ervaringen met de huidige fractie: ”Ik wil mij graag inzetten voor een lokaal sterk geluid in Breda binnen een team dat goed samenwerkt.”

De Jong benadrukt dat TON Breda blijft bestaan. Dat maakte dinsdag bekend dat Yvonne de Heer hiervan lijsttrekker wordt. Hij zal dan ook niet nu al overgaan naar de VVD: “Ik ben gekozen om het programma van Trots Breda uit te voeren. Dat zal ik ook blijven doen tot de volgende verkiezingen.”

Patrick Ernst, fractievoorzitter van de VVD in Breda, zal op korte termijn wel in gesprek gaan met De Jong om te kijken of een eventuele samenwerking op een aantal gebieden mogelijkerwijs logisch en wenselijk is.