Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

WonenBreburg: Roemer zal verbeteringen aantreffen

Politiek

BREDA - Emile Roemer zal aanstaande dinsdag grote vooruitgang zien wanneer hij de wijk Heuvel in Breda opnieuw bezoekt. Dat zegt directeur van WonenBreburg in een exclusief vraaggesprek met BredaVandaag.nl. Roemer was eerder diep geschokt door de staat van de woningen in de Bredase wijk.

Franklin van Rhoon laat weten dat het overgrote gedeelte van de gezinnen inmiddels is verhuisd. Van de 29 gezinnen die zich hebben aangemeld hebben 26 al een andere woning aangewezen gekregen. Dit heeft volgens de directeur van WonenBreburg overigens niets te maken met de komst van Roemer naar de wijk: "Dit hadden we al in gang gezet voordat Roemer naar de wijk kwam. het is zeker niet zijn idee geweest om dat te doen."

Over de komst van Roemer naar de wijk heeft van Rhoon geen mening. Hij zegt dat het iedereen vrij staat naar de wijk te komen en merkt enkel op dat de buurt de interesse van de SP blijkbaar heeft gewekt. Hij zegt tegenwoordig weinig verwijten uit de wijk te krijgen en dat de klachten die binnenkomen via de reguliere weg snel worden opgepakt.

Franklin van Rhoon heeft een keer in het kwartaal een gesprek met SP-fractievoorzitter in Breda Patrick van Lunteren. Voor de zomer hadden de twee voor het laatst een afspraak. Volgens van Rhoon vonden zij beiden dat de situatie in de Planciusbuurt flink verbeterd was: "Als je geen geluid uit de buurt hoort, gaat het goed vonden we toen allebei", herinnert Van Rhoon zich.

Patrick van Lunteren laat op Twitter weten dat er inderdaad zaken zijn verbeterd, maar ziet ook nog genoeg zaken die fout gaan. Hij verwacht dat SP-leider Emile Roemer eenzelfde verhaal zal houden aanstaande dinsdag.